مقدمه

تا حالا به این فکر اوفتادید که برای کسب و کاری که الان شروع کردید، در آینده نیاز باشه برای قانونی کردن اون و کسب اعتبار های لازم  نیاز داشته باشید، به صورت قانونی ثبت شرکت انجام بدید. ثبت شرکت با توجه به قانون اساسی کشور امری ضروری برای اعتبار بخشیدن به کسب و کار خود و هم چنین گسترش فعالیت خود باید ثبت شرکت انجام بدهید.

بهتر است برای انجام این کار همین حالا اقدام کنید. ثبت شرکت با توجه به انواع مختلف آن و هم چنین قانون های در حال تغییر هست برای افراد عادی می تواند طاقت فرسا و همینطور در صورتی که اطلاعات کافی در مورد آن نداشته باشید برای ادامه حیات شرکت در آینده، می تواند دردسر هایی برای شما به وجود آورد. دردسرهایی از قبیل پرداخت مالیات، مشکل در ثبت تغییرات شرکت، نحوه انحلال و …. که با گرفتن مشاوره از افراد متخصص و با تجربه می توانید آن ها را به حداقل برسانید.

در این مقاله تلاش کرده ایم تا سوالات پیش روی شما عزیزان از قبیل شرکت چیست ؟ چه نوع شرکتی باید ثبت کنیم؟ انواع شرکت ها؟ مدارک مورد نیاز؟ هزینه های احتمالی؟ و … به صورت کامل پاسخ داده، و در صورتی که  پس از مطالعه این متن، سوالی در ذهن شما باقی مانده بود، می توانید در هر زمان از مشاوران برجسته موسسه ثبت بهارستان اطلاعات لازم را دریافت نمایید.

همچنین مقالات تکمیلی در مورد ثبت شرکت را می توانید از صفحه مربوط به مقالات ثبت شرکت ها مطالعه نمایید.

ثبت شرکت

شرکت چیست؟

شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که شرکت چیست؟ همانطور که از نام آن پیداست، شرکت هم خانواده کلمات شراکت و شریک است و معنای آن در لغت شریک شدن در مال و یا کاری گفته می شود. در اصطلاح حقوقی شرکت به قراردادی گفته می شود که بر مبنای آن شرکاء سود حاصل از شرکت را بین خودشان تقسیم می کنند.

هم چنین شرکت به جمع شدن اشخاصی ( دو نفر و بیشتر) برای تشکیل مجموعه ای که در آن مجموعه فعالیت های اقتصادی انجام می شود نیز گفته می شود. به طوری که پس از طی انجام امور اقتصادی میزان درآمد و میزان هزینه ها در آن مشخص شده و پس از به دست آوردن سود و زیان، آن را بین اعضا شرکت تقسیم کنند.

نمونه بسیاری از شرکت ها که به صورت رسمی ثبت نشده در جامعه وجود دارد که به توجه به اعتبار و اعتماد متقابل کار های خود را انجام می دهند.

اصلا چرا باید شرکت ثبت کنیم؟ ( معایب و مزایای )

در دنیای امروزه که دارای کش و قوس های زیادی از لحاظ اقتصادی می باشد و دائما در تلاطم می باشد، تنها عواملی که می تواند این مشکلات را نظم ببخشد و بقاء آن ها را تضمین کند وجود قوانین و مقررات موجود در جامعه است که با توجه به نیاز های اقتصادی جامعه و به دلیل تعمیم عدالت اجتماعی در بین مردم به وجود آمده است.

ثبت شرکت در جامعه امروزی یکی از نیازهای اساسی شروع هر کسب و کاری بوده است و از مزایای ثبت شرکت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. فعالیت های اقتصادی در شرکت ها به صورت قانونی انجام می گیرد
  2. در میان افراد، نهاد ها و دولت اعتماد و اعتماد بیشتری به دست می آورد
  3. امکان دریافت نمایندگی شرکت های خارجی
  4. امکان استفاده از وام و تسهیلات بانکی
  5. ایجاد سابقه برای شرکت و گسترش کسب و کار
  6. شرکت در مزایده ها و مناقصه های سایر شرکت ها

اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که از ترس بیمه و مالیات اقدام ثبت شرکت نمی کنید، سخت در اشتباه هستید، زیرا شما با بیمه کردن پرسنل خود می توانید افراد بهتری را جذب کنید و هم چنین می توانید شرکت ثبت کنید و فردی را بیمه نکنید. از طرف دیگه متناسب با میزان سودی که از درآمد های خود به دست می آورید مالیات پرداخت می کنید.

از جمله کارهایی که پس از ثبت شرکت باید انجام دهید، معرفی شرکت خود به سازمان امور مالیاتی و دارایی و پلمپ دفاتر مالیاتی تان به طور سالانه می باشد.

هم چنین یکی دیگر از معایب ثبت شرکت، پس از ثبت شرکت و مجموعه خود می بایست شرکت خود را به سازمان دارایی معرفی کنید و سالانه شرحی از عملکرد خرید و فروش شرکت خود به آن اداره ارائه دهید و نسبت به سود خالصی که در سال برایتان می ماند، درصدی را به عنوان مالیات عملکرد به سازمان مالیاتی و دارایی بپردازید.

همچنین مقالات تکمیلی در مورد ثبت شرکت را می توانید از صفحه مربوط به مقالات ثبت شرکت ها مطالعه نمایید.

هزینه ثبت شرکت

چه شرکتی ثبت کنیم؟

شما می توانید با توجه به نوع کسب و کار، تعداد شرکا، میزان مسئولیت شرکا، مقدار سرمایه و هم چنین زمینه فعالیت خود نسبت به ثبت شرکت مورد نظر خود اقدام کنید. توجه داشته باشید که انتخاب نوع شرکت بسیار مهم می باشد، به طوری که آینده کاری شرکت را می تواند با اختلال مواجه کند.

برای جلوگیری از مشکلات احتمالی می توانید از مشاوران با تجربه موسسه ثبت بهارستان به صورت رایگان اطلاعات لازم را کسب نموده، و بعد از بررسی های لازم اقدام به ثبت شرکت نمایید. هم چنین با توجه به تغییرات هر روزه قوانین مالیاتی نیز می توانید به صورت روزانه از قوانین موجود و تغییر کرده در مالیات باخبر شده و اقدامات لازم را برای جلوگیری از ضرر های احتمالی انجام دهید.

برای تاسیس شرکت، چند نوع انتخاب داریم؟

یکی از مهمترین مواردی که در مورد ثبت شرکت باید رعایت کنید، انتخاب نوع شرکت است. زیرا شرکت ها از نظر مالیات و قوانین های مربوطه با هم تفاوت هایی دارند که در صورت انتخاب نادرست نوع شرکت، در آینده با مشکلات بسیاری روبرو خواهید شد.

شرکت های ثبت شده به دو نوع شرکت های تجاری و شرکت های مدنی تقسیم می شوند. این دو نوع دارای تفاوت های زیادی می باشد و علت این تفاوت ها در شرکت های مدنی، عدم وجود شخصیت حقوقی بوده، این درحالی است که شرکت های تجاری دارای شخصیت حقوقی مستقل از شرکا و سهام داران است. یکی دیگر از این تفاوت ها عدم لزوم ثبت شرکت های مدنی می باشد، در حالی که شرکت های تجاری الزاما باید به ثبت رسمی رسیده باشند.

انواع شرکت های قابل ثبت

با توجه به تعریف انجام شده و تقسیم بندی انواع شرکت ها به دو نوع شرکت مدنی و شرکت تجاری ابتدا توضیحات مختصری در مورد آن ارائه می کنیم.

شرکت مدنی

شرکت های مدنی، به اجتماع حقوق دو یا چند مالک در یک شیء واحد اطلاق می شود. به عبارت دیگر، هنگامی که برای یک مال، چندین مالک دارای حق مالکیت باشند، اصطلاحا به آن شرکت مدنی گفته می شود. به عنوان مثال در صورتی که فردی از خانواده ای فوت کند، ورثه های آن فرد نسبت به اموال به جا مانده ایجاد شرکت مدنی می کند و ورثه در مورد اموال به جا مانده، دارای حق مالکیت هستند.

طبق قانون ماده 571 مدنی، شرکت مدنی را به صورت ” شرکت عبارت است از اجتماع حقوق مالکین متعدد در شی واحد به نحو اشاعه”  تعریف کرده است.

از ویژگی های مهم شرکت های مدنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. شرکت مدنی، دارای شخصیت حقوقی مستقل از شرکا نمی باشد.
  2. الزاما شرکت مدنی در مرجع ثبت شرکت ها به ثبت نمی رسد.
  3. از آنجا که شرکت مدنی، دارای شخصیت حقوقی مستقل از شرکا نبوده پس از حقوق اشخاص حقیقی برخوردار نشده و در نتیجه بنابراین مالکیت اموال و دارایی شرکت مدنی به شرکای آن تعلق دارد و نه شرکت.
  4. اداره شرکت مدنی، با شرکای آن بوده و تصمیم گیری در امور آن، اصولا نیاز به اتفاق نظر شرکا دارد.

شرکت تجاری

شرکت تجاری به اجتماعی از افراد گفته می شود که مطابق مقررات قانون تجارت، دارای شخصیت حقوقی مستقل از تشکیل دهندگان آن بوده و ضروری است تا مطابق مقررات مربوط به ثبت شرکت ها به ثبت رسیده و آگهی ثبت آن منتشر و برای اطلاع اشخاص ثالث اعلام گردد.

از ویژگی های مهم شرکت های تجاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. این شرکت، دارای شخصیت حقوقی مستقل از شرکا می باشد.
  2. این شرکت لزوما باید در مرجع ثبت شرکتها و از طریق سامانه ثبت شرکت ها به ثبت برسد.
  3. شرکت تجاری، اصولا از تمام حقوق اشخاص حقیقی برخوردار می گردد. بنابراین مالکیت اموال و دارایی شرکت تجاری به خود شرکت و نه شرکای آن تعلق دارد.
  4. اداره شرکت تجاری، با هیات مدیره و در مواردی ، مجامع عمومی ان بوده و تصمیم گیری در امور آن، اصولا نیاز به اتفاق نظر شرکا ندارد و طبق نظر اکثریت عمل می شود.

شرکت تجاری در ماده 20 قانون تجارت، به هفت نوع تقسیم شده است که عبارتند از : شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف.

نکته مهم

در کل برای ثبت هر شرکت، موسسین آن می بایست با فراهم نمودن مدارک مورد نیاز هر یک از انواع مختلف شرکت، به سامانه ثبت شرکت ها مراجعه کنند و با تکمیل اطلاعات در این سامانه، مدارکی را هم که لازم است در سامانه بارگذاری کنند، پس از تایید اطلاعات وارد شده توسط کارشناس مربوطه، اصل مدارک بازگذاری یا خواسته شده را را از طریق پست سفارشی به اداره مربوطه ارسال نمایند .

مدارک به قسمت ثبت دفاتر ثبت شرکت ها ارجاع داده می شود و مسئول مربوطه پس از ثبت مدارک در دفتر و درج آن بر روی اظهارنامه نسبت به اخذ امضاء از متقاضی اقدام و متقاضی بعد از قید جمله ” ثبت با سند برابر است ” ذیل دفتر را امضا خواهد کرد که یک نسخه از مدارک در بایگانی اداره ثبت نگاهداری و نسخه دیگر از مدارک بعد از مهر شدن به متقاضی ثبت شرکت داده می شود .

با توجه به ماده 6 نظامنامه قانون تجارت وزارت عدلیه و ماده 197 قانون تجارت در ظرف مدت یک ماه از تاریخ ثبت شرکت، باید خلاصه شرکت نامه و منضمات آن توسط اداره ثبت در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران و یکی از جراید کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت به خرج خود شرکت منتشر شود. لذا در مرحله آخر می بایست برای واریز مبلغ روزنامه رسمی از طریق اینترنتی و غیر حضوری و دریافت روزنامه رسمی شرکت اقدام گردد

مدارک مورد نیاز ثبت شرکت ها

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت

ارائه مدارک شناسائی مانند کارت ملی و شناسنامه هر یک از شرکاء.

ارائه شرکت نامه

ارائه تقاضانامه شرکت

ثبت نام کد ثنا برای تمام اعضای هیئت مدیره (قانون جدید از آبان ماه 1400)

آماده سازی اساسنامه تکمیل شده شرکت

دریافت تاییدیه آدرس و کد پستی محل شرکت

تعیین حق امضای شرکت (چنانچه حق امضا برای بیش از یک نفر باشد باید نوع و شرایط امضاهای شرکت مشخص شود)

تعیین سمت و سهام هریک از اعضاء

ارائه 5 مورد نام حداقل 3 سیلابی به ترتیب اولویت

ارائه مجوز (ویژه شرکتهایی که نیاز به مجوز دارند)

ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی و موسسین شرکت و صورتجلسه هیئت مدیره

ارائه وکالتنامه وکیل (در صورتی که گیرنده کار از اداره وکیل باشد)

در صورتی که شرکت سهامی خاص است فیش بانکی که معادل 35 درصد از سرمایه اولیه شرکت شما باشد.

مراحل ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها

اولین مرحله در ثبت شرکت تصمیم بابت ثبت شرکت جهت سود و منعفت می باشد. بعد از این مرحله پیدا کردن شریک مناسب و در میان گذاشتن تصمیم و موضوع فعالیت که دارای منفعت و سود باشد مورد بررسی قرار می گیرد. بابت ثبت هر نوع شرکت یا شخصیت حقوقی اختیاج به سرمایه اولیه, تعیین اقامتگاه شرکت, تعیین وظایف شرکاء یا سهامداران و اعضاء هیات مدیره و بازرسین می باشد.

توجه به این موضوع که هر شریک یا سهامدار نسبت به آورده خود دارای سرمایه باشد بسیار مهم می باشد. حتی ارزش گذاری آورده شرکاء بسیار مهم می باشد.

بعد از تصمیم گیری در مورد موارد فوق تهیه اوراق تاسیس شخصیت حقوقی و امضاء آن ها و ارسال به اداره ثبت اقامتگاه شرکت صورت می پذیرد. در صورت تائید اوراق توسط کارشناسان اداره ثبت شرکت شما تاسیس و می بایست به پرداخت هزینه های قانونی و اخذ کد اقتصادی اقدام کنید.

توجه داشته باشید که اشخاص حقیقی که تصمیم به ثبت انواع شرکت با هر موضوعی را دارند به دلیل اینکه از موارد قانونی و قانون تجارت اطلاعی ندارند شاید دچار مشکل شوند. در نتیجه ثبت هرگونه شخصیت حقوقی را به موسسه ثبت بهارستان بسپارید.

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • باسلام و خسته نباشید میخاستم بپرسم ثبت شرکت سهامی خاص بهتره یا سهامی بامسولیت محدود ؟

    پاسخ
  • محمد حیدری
    دسامبر 18, 2022 3:35 ب.ظ

    با سلام و خسته نباشید
    سوالی در مورد دانش بنیان داشتم میخاستم ببینم اگه دانش بنیان سطح ۲ بتونیم بگیریم از مالیات عملکرد معاف میشیم یا نه ؟

    پاسخ
    • دپارتمان نویسندگان
      دسامبر 31, 2022 11:48 ب.ظ

      عکس دانش بنیان در سطح دو مزیت های سطح یک را دارد، به جز معافیت مالیاتی و بیمه ای

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست